Hervatting herhalingscursussen Groningen Hartveilig

Mensen die als burgerhulpverlener bij Groningen Hartveilig staan ingeschreven krijgen een mail met link. Heb je die niet, kun je je alsnog inschrijven via de link in onderstaand bericht. Let goed op de voorwaarden. Er zijn geen kosten aan verbonden. Mocht aanmelding voor deze sessies niet lukken, er volgen er meer dit najaar!

Beste burgerhulpverlener,

Groningen HartVeilig (GHV) organiseert trainingen en cursussen om te leren reanimeren. Door Corona was dat vorig jaar bijna niet en dit jaar nog helemaal niet mogelijk.

Binnenkort beginnen we weer! We doen op een aantal zaterdagen in enkele wat grotere locaties met meerdere ruimtes. 
Zo kunnen we op een veilige manier verschillende groepen cursisten ontvangen.

Alle cursussen zijn zogenaamde herhalingscursussen en alleen bedoeld voor burgerhulpverleners die al kunnen reanimeren en die hun certificaat moeten verlengen. Dat geldt naar alle waarschijnlijkheid voor heel veel personen. Die achterstanden willen we eerst wegwerken en daarom zijn er nu nog geen cursussen voor beginners of mensen die alleen maar een keer extra willen oefenen.

Onze herstart is op 6 zaterdagen. We beginnen aanstaande zaterdag, 4 september al. Over enkele weken sturen we trouwens een uitnodiging voor de periode van half oktober - half december. Dan hopelijk ook ergens in Noord of noordoost Groningen. Alle cursussen zijn gratis.

Wij handhaven tijdens de cursussen de 1,5 meter regel en volgen de andere richtlijnen ook op. Bijvoorbeeld het reinigen van de oefenpop en het verversen van de longzakjes na gebruik door een deelnemer. Daarmee regelen we de veiligheid tijdens de cursus.

Van u als deelnemer verwachten we een geldig vaccinatiebewijs, een negatief testbewijs of een bewijs dat u hersteld bent van Covid. Van u als deelnemer verwachten we een geldig vaccinatiebewijs, een negatief testbewijs of een bewijs dat u hersteld bent van Covid. Dit bewijs kunt u aan ons laten zien bij de ingang door middel van de QR code in de Corona Check app of de papieren versie via https://coronacheck.nl/nl/print/. Neem ook een rijbewijs of een geldige ID-kaart mee. Is dat niet aanwezig, dan kunt u helaas niet deelnemen. We vragen om uw begrip dat we streng zijn bij deze toelating.

U kunt zich aanmelden via onderstaande link. Dan komt u in een aanmeldformulier. Naast een aantal persoonlijke gegevens die wij nodig hebben, kunt u aankruisen op welke data en/of tijdstippen u een cursus wilt volgen.

Het is mogelijk om meerdere data en tijdstippen door te geven.
De cursussen beginnen om 09.00 uur, om 11.30 uur en om 14.00 uur.
Ons selectiesysteem probeert u dan te plaatsen. We kunnen niet inschatten hoeveel burgerhulpverleners zich nu gaan opgeven. Bovendien hanteren we het principe “vol is vol”. Elke cursusgroep bestaat uit maximaal 6 deelnemers.
U krijgt bericht als u geplaatst wordt.

Uiteraard rekenen we dan op uw komst want (late) afmeldingen kunnen we ons bij deze inhaalslag niet permitteren. Als u niet wordt uitgenodigd, kunt u bij onze volgende inschrijfronde natuurlijk weer meedoen. U ontvangt daar uiteraard weer bericht van.

We hopen dat we op deze manier enkele honderden deelnemers kunnen verwelkomen en hen in staat te stellen hun reanimatie certificaat te verlengen.

Meld u aan voor de cursus!
 

Namens Stichting Groningen HartVeilig

Thom Heemstra

Secretaris Stichting Groningen HartVeilig

Agenda 2022

 

Januari

 15   Nieuwjaarswandeling afgelast

Februari

     
 1-21 : Algemene Ledenvergadering op dezelfde wijze als in 2021.

Maart

 5   Voorjaarswandeling
 26 :  Vledderveen Schoon

April

 9 :  Jeugdactiviteit Pasen
21   Dorpsvisiebijeenkomst

Mei

 21 :  Fietstocht
     

Juli

   Zomerfeest
2-07 Garageverkoop
2-07 Activiteit voor de Jeugd basisschoolleeftijd
2-07 Feestavond
   

September

 26   Voorlichting Duurzaam Vledderveen

Oktober

 15 :  Vledderveen Schoon
     

November

     Dorpsvisie?
 26 :  Sinterklaas